معاون پارلمانی رئیس‌جمهور گفت رئیس‌جمهور فیش‌های آب و برق را به صورت رندوم بازنگری می‌کند.

حجت‌الاسلام سید محمدرضا میرتاج‌الدینی معاون پارلمانی رئیس‌جمهور عصر روز گذشته طی سخنانی در نشست "مبانی، اهداف و محورهای هدفمندسازی یارانه‌ها " که در دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، در خصوص حوادث خیر کشورهای عربی، اظهار داشت: اکنون کشورهای عربی چون مصر، تونس، یمن و ... با گرایش‌های اسلامی، حرکت‌های انقلابی خود را آغاز کرده‌اند اما کشورهای غربی سعی دارند تا شعارهای اسلامی مردم این کشورها به گوش جهانیان نرسد در حالی که این حرکت‌ها از مساجد و نمازجمعه آغاز شده است.

وی در خصوص ظرفیت‌های موجود در کشورمان، گفت: ظرفیت‌های بسیاری از جمله نیروی انسانی کارآمد، منابع مالی عظیم و مزیت‌های فرهنگی در کشورمان موجود است.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور همچنین عنوان کرد: کشورمان تاکنون دستاوردهای زیادی را داشته است که یکی از آنها پایداری عزت‌مندانه در مقابل استکبارجهانی بوده است.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور در ادامه تصریح کرد: دستاوردهای علمی و فناوری و به خصوص بحث هسته‌ای کشورمان همواره مورد توجه جهانیان و به خصوص کشورهای غربی بوده است و باید پرسید چرا غرب در بحث فناوری هسته‌ای ایران مخالفت می‌کند؟

وی در ادامه گفت: کشورهای غربی به خوبی می‌دانند ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست. انقلاب اسلامی 31 سال بدون سلاح هسته‌ای در مقابل استکبارجهانی ایستاده است. فناوری هسته‌ای، ایران را در زمره قدرت‌های برتر جهان قرار خواهد داد و این امر موجب می‌شود تا آمریکا و کشورهای غربی در بحث هسته‌ای ایران واکنش‌های منفی داشته باشد.

میرتاج‌الدینی اظهار داشت: با توجه به حصاری که کشورهای غربی در بحث هسته‌ای برای ایران ایجاد کرده‌اند اما دانشمندان هسته‌ای کشورمان به غنی‌سازی 3.5 تا 5 درصد اورانیوم در همان ابتدای کار رسیدند.

معاون رئیس‌جمهور در ادامه بیان داشت: دانشمندان هسته‌ای کشورمان به ساخت ماشین‌های سانتریفیوژ دست یافته‌اند که نسبت به نمونه خارجی 3 برابر بیشتر اورانیوم غنی‌سازی‌ می‌کند.

عضو سابق هیئت رئیسه مجلس در ادامه گفت: کشورمان در حال حاضر در بحث تولید نانو و بیوتکنولوژی پیشرفت‌های قابل توجهی داشته و اکنون در بحث نانو ایران در جهان اسلام رتبه اول و در دنیا چهاردهم است.

وی با بیان اینکه کشورمان در فناوری لیزری نیز به پیشرفت‌های دست یافته است، خاطرنشان کرد: ابداعات، نوآوری‌ها و اختراعات دانشجویان و دانشمندان کشورمان به حدی رسیده است که در خصوص اجرایی کردن آنها با مشکل مواجه شده‌ایم.

میرتاج‌الدینی با اشاره به اینکه در طی 20 سال گذشته 88 هزار 827 رکورد علمی را کسب کرده‌ایم، تصریح کرد: ذخایر گازی کشورمان در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی 8 تا 9 تریلیون متر مکعب بود اما اکنون با توجه به اینکه به تمامی نقاط کشورمان گازرسانی شده است میزان ذخایر گازی کشورمان 33 تریلیون متر مکعب است و در داشتن این منبع عظیم در جهان دوم هستیم.

وی افزود: در ذخایر نفتی نیز کشورمان در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی 28 میلیارد بشکه نفت داشت که اکنون به 154 میلیارد بشکه نفت رسیده و در اوپک مقام دوم را داراست.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور تأکید کرد: در حال حاضر تعداد دانشجویان کشورمان 3 میلیون و 750 هزار نفر است و 2 هزار و 430 واحد آموزشی در کشورمان در حال فعالیت است. این در حالی است که در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تنها 150 هزار دانشجو در دانشگاه‌های کشورمان تحصیل می‌کردند و این امر نشان می‌دهد که انقلاب اسلامی رو به رشد و پیشرفت است و باز نایستاده است.

میر‌تاج‌الدینی اظهار داشت: با توجه به این دستاوردها از مشکلاتی نیز رنج می‌بریم که از نمونه‌های آن می‌توان به پایین بودن نرخ بهره‌وری، مشکلات بیکاری و وجود فقر در برخی نقاط اشاره کرد.

معاون رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه هدف از اجرایی کردن هدفمندسازی یارانه‌ها ریشه‌کن کردن فقر در کشور است، خاطرنشان کرد: کشورمان از مشکلات و بیماری‌های اقتصادی مزمن برخوردار است و تنها راه برون رفت از این مشکلات این است که اهداف روشنی داشته باشیم و از راه‌های درستی همچون اجرای طرح هدفمندسازی یارانه‌ها استفاده کنیم.

وی افزود: برخی از اقتصاددانان طرح‌های اصلی اقتصادی را بروز نمی‌دهند اما رئیس‌جمهور وقتی طرح هدفمندسازی یارانه‌ها را ارائه کرد بهتر از اقتصاددانان در این خصوص اشرافیت حاصل کرد.

میرتاج‌الدینی تاکید کرد: در ابتدای این طرح زمزمه‌ها و مخالفت‌هایی وجود داشت و هنگامی که هنوز لایحه این طرح به مجلس نیامده بود، اعلام می‌شد که یارانه صدقه‌ای مشکلات اقتصادی کشور را حل نمی‌کند اما با حوصله و صبری که مجلس و دولت به خرج دادند این طرح تصویب و اجرایی شد.

عضو سابق هیئت رئیسه مجلس اظهار داشت: اگر طرح تحول اقتصادی را تاکنون حساب شده اجرا نمی‌کردیم در حال حاضر به مشکل برمی‌خوردیم اما این طرح تاکنون با حساب و کتاب دقیق اجرایی شده است.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور تصریح کرد: مقام معظم رهبری در اولین سال فعالیت دولت دهم در سخنانی فرمودند "طرح هدفمندسازی یارانه‌ها بحثی مهم است و عدالت در آن موجود است. کتبا و شفاها به دولت‌های گذشته اجرای این طرح را اعلام کردم اما عملی نکردند چون کار سختی بود ".

معاون رئیس‌جمهور اظهار داشت: رئیس‌جمهور حتی در این خصوص فیش‌های آب و برق را به صورت رندومی بازنگری می‌کند و خطاب به مسئولان همیشه تأکید دارد که "کاری نکنید که با محاسبه برخی از این فیش‌ها شیرینی هدفمندی یارانه‌ها با تلخی مواجه شود ".

وی در ادامه گفت: راه حل اساسی دولت در اجرای طرح هدفمندسازی یارانه‌ها مشارکت همگانی مردم در این طرح و اطلاع‌رسانی به موقع در این خصوص بود.

میرتاج‌الدینی در ادامه بیان داشت: برخی‌ها اعلام می‌کنند این طرح لیبرالیستی و نئولیبرالیستی در لباس ریاست که باید گفت کجای این طرح لیبرالیستی است؟ مگر عدالت لیبرالیستی می‌شود؟

معاون رئیس‌جمهور تصریح کرد: اگر منابع کشور را با عدالت میان مردم تقسیم کنیم ریا کرده‌ایم؟ در گذشته سالانه 100 هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت می‌شد در صورتی که این یارانه عادلانه میان مردم توزیع نشده و هر کس که ظرفیت بیشتر داشت از یارانه‌ها بیشتر استفاده می‌کرد و این امر بر خلاف عدالت بود.

وی تاکید کرد: در طرح تحول اقتصادی حذف یارانه‌ها مطرح نیست بلکه هدفمندسازی یارانه‌ها مطرح است؛ در بحث اقتصادی 2 نوع ارائه یارانه مطرح است که یکی غیرمستقیم و دیگر مستقیم است. در یارانه غیرمستقیم هدفمند بودن و عدالت مدنظر نیست و قاچاق در آن بسیار است. اما اگر یارانه مستقیم به مردم ارائه شود این یارانه نقدی به خود مردم باز خواهد گشت و مردم می‌توانند با مدیریت، یارانه خود را هرطور که خواستند مصرف کنند.

وی با بیان اینکه از ابتدای اجرای طرح هدفمندسازی یارانه‌ها تاکنون در مصرف بنزین نزدیک به 20 درصد صرف‌جویی داشته‌ایم، تصریح کرد: در گذشته روزانه 64 میلیون لیتر بنزین مصرف می‌کردیم که در حال حاضر مصرف روزانه به 44 تا 45 میلیون لیتر رسیده است و این امر نشان می‌دهد که اکنون می‌توانیم نه تنها بنزین وارد نکنیم بلکه به صادرات بنزین دست بزنیم.

میر‌تاج‌الدینی گفت که در بحث گاز اکنون نیاز به برنامه‌ریزی داریم چون مصرف خانگی و صنعتی کشورمان با استفاده از انرژی گاز بالا است.

وی در پایان تأکید کرد: برخی‌ها اعتقاد دارند که هدفمندسازی یارانه‌ها در درازمدت نقش مثبتی در جامعه نخواهد داشت که در پاسخ باید گفت برای برنامه 5 ساله سالانه باید 200 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کنیم که با شیوه پیش از اجرای هدفمندسازی یارانه‌ها این امر میسر نبود.

/32

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 127165

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۲:۲۲ - ۱۳۸۹/۱۱/۱۱
    0 0
    وی افزود: در ذخایر نفتی نیز کشورمان در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی 28 میلیارد بشکه نفت داشت که اکنون به 154 میلیارد بشکه نفت رسیده و در اوپک مقام دوم را داراست اگر چنين است چرا درآمد ملي پايين و 1500000تومان خط فقر؟؟؟